Hetnoordenmakela

Uitvaart in Veenendaal organiseren

Uitvaart Veenendaal

Een uitvaart organiseren na het verlies van een dierbaar persoon is veel werk. Het is aan te raden om samen te werken met een begrafenisondernemer die de uitvaart in Veenendaal kan organiseren. Er komen veel vragen en praktische beslissingen op je af. Laat een uitvaartondernemer je daarmee helpen, zodat je ook genoeg tijd en ruimte hebt om het verdriet een plek te geven.

 

Organisatie rondom overlijden

Voorafgaand aan de organisatie van een begrafenis of crematie komt al veel organisatie kijken. Het vaststellen van het overlijden moet door een schouwarts gedaan worden. In het ziekenhuis is dit vaak een behandelend arts. Vervolgens moet er ook aangifte gedaan worden bij de burgerlijke stand. Een begrafenisondernemer kan je daar prettig in begeleiden en op de hoogte brengen van wat je nodig hebt om dit te regelen.

 

Voordat de overledene naar de uitvaart wordt gebracht, wordt deze voor een laatste keer verzorgd. De persoon wordt gewassen en aangekleed. Je zou als partner of familielid de kleding kunnen uitzoeken. Misschien stond je dierbare wel bekend om het hebben van een favoriet kledingstuk of bijzondere schoenen. Hierna wordt de overleden dierbare opgebaard. Ook hier kun je kiezen of dit thuis is of in een uitvaartcentrum. Misschien vind je het fijn om samen met de uitvaartondernemer momenten te organiseren om ook andere familie en vrienden afscheid te laten nemen.

 

Begrafenis of crematie

Het kan zijn dat de overleden persoon heeft aangegeven of hij begraven of gecremeerd wil worden. Mocht dat niet zo zijn, dan is deze keuze aan jou en je naasten. Bij het kiezen voor een crematie moet je nadenken over de crematie zelf, de ontvangstkamer waar de directe nabestaanden in kunnen wachten voordat de crematie begint. Het is fijn als dit natuurlijk vlakbij de gekozen aula voor de afscheidsplechtigheid is. Het is ook mogelijk om na de uitvaart nog samen met de genodigden na te kunnen praten in bijvoorbeeld een condoleanceruimte. Bij een begrafenis komen daar nog het kiezen van het soort graf en de begraafplaats bij.

Uitvaart in Veenendaal organiseren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top