Hetnoordenmakela

Wat is portretfotografie

Portretfotografie

Als je graag een goede foto van iemand wilt die een verhaal vertelt over deze persoon dan heb je het over portretfotografie. Bij portretfotografie moet de Portretfotograaf Amsterdam het beste uit de mensen naar voren halen en dit in een portretfoto laten zien. Het gaat niet alleen om een intrigerend uiterlijk, een knap koppie, mooie ogen of een mooie glimlach. Portretten kunnen op veel plekken geschoten worden. Het is niet altijd een foto waarvoor iemand poseert, het kan tevens een ongeposeerde foto zijn op een ogenblik dat het model het niet doorheeft. Het voordeel van een ongeposeerde foto is dat deze vaak echter lijkt, omdat mensen er niet van bewust zijn dat er een foto gemaakt wordt. Hierdoor zijn het vaak spontanere foto’s.

Welke skills moet een goede portretfotograaf hebben

Op het moment dat je een portret wilt schieten dan is het om te beginnen erg belangrijk dat je goed met mensen kan omgaan en ze kan coachen. Veel mensen worden zenuwachtig als je ze op de foto wilt zetten en hierdoor komt niet de beste kant van ze naar boven op de foto. Het is aan de fotograaf om te zorgen dat dit wel gebeurd. Hiernaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de fotograaf een oog heeft voor de compositie van de foto. Technische aspecten moet je natuurlijk ook niet vergeten. De belichting is een erg belangrijk onderdeel en door te spelen met het diafragma en de sluitertijd krijg je ook betere foto’s.

Wat is de basis van een goede portretfoto

Op een goede portretfoto laat je een specifiek verhaal zien dat de persoon wilt vertellen. Dit kan een bepaald element zijn dat de levenshouding, persoonlijkheid, de zakelijke skills of andere eigenschappen van de persoon laat zien. Je wilt in een portret iets positiefs van het model benadrukken.

Wat is portretfotografie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top