Hetnoordenmakela

Seniorenbed

Seniorenbed

Een seniorenbed is een geschikt bed voor met name ouder wordende mensen. Zo’n seniorenbed is namelijk hoger dan een standaard bed, waardoor het opstaan een stuk gemakkelijker wordt. Veel ouder wordende mensen hebben dan ook moeite met opstaan, waardoor zij vaak genoodzaakt zijn om gebruik te maken van een papegaai bijvoorbeeld. Dat is een driehoek die aan het bed bevestigd kan worden die je vast kunt pakken, zodat je gemakkelijker je benen over de rand van het bed kunt krijgen. Zo’n papegaai kun je overigens nog steeds gebruiken op het moment dat je een seniorenbed hebt aangeschaft, maar je zult zien dat het opstaan dan nog gemakkelijker gaat.

Opstaan

Wanneer je moeite hebt met opstaan, kan het zijn dat je een ander moet vragen om ondersteuning te bieden op het moment dat jij uit bed wil. Dit kan soms een akelig gevoel geven. Zeker wanneer dit ’s nachts nodig is omdat je naar het toilet moet en hiervoor steeds je partner wakker moet maken. Het aanschaffen van een seniorenbed wanneer je al wat meer op leeftijd bent is dan ook geen overbodige luxe. Zo’n bed is in allerlei soorten verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld vaak een keuze maken uit het houtmotief van het bed, maar ook of je twee bedden aan elkaar koppelt of dat je kiest voor wieltjes aan de onderkant van het bed. Deze wieltjes kunnen bijvoorbeeld handig zijn op het moment dat je het bed wil verschonen. Ook kun je kiezen uit verschillende soorten lattenbodems.

Lattenbodems

Er zijn allerlei soorten lattenbodems verkrijgbaar. Bijvoorbeeld elektrisch verstelbare lattenbodems. Deze lattenbodems zijn zeker geschikt voor een seniorenbed. Hierdoor kun je eenvoudig je hoofd wat hoger leggen wanneer je nog even wat televisie kijkt uit bed, maar dit kan ook een handige sta op functie zijn wanneer je uit bed wil stappen. Je kunt je misschien voorstellen dat aan het aanschaffen van een seniorenbed best een aardig prijskaartje hangt. Gelukkig kun je zo’n bed ook huren waardoor het voor iedereen mogelijk wordt om te slapen op zo’n seniorenbed.

Seniorenbed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top