Hetnoordenmakela

Wat is balayage precies

Balayage Amsterdam

Als je eens iets anders wilt dan highlights en iets wat natuurlijker eruit ziet dan is balayage Amsterdam een goede optie. Misschien heb je nog nooit van balayage gehoord. In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over balayage. 

Wat is balayage

Balayage is het Franse woord voor vegen. Met een kwast worden vegen in het haar aangebracht met een andere kleur. Ze worden lager gezet dan highlights en zien er om deze reden een stuk natuurlijker uit. Het was ooit een trend, maar tegenwoordig een van de klassieke haarstijlen. Je hebt geen last van uitgroei bij deze variant van verven zoals je wel hebt bij highlights en je hoeft dus niet regelmatig de kapper te bezoeken om je uitgroei te laten bijkleuren. Vaak wordt er gewisseld tussen balayage en babylights. Op deze manier worden subtiele highlights gecreëerd met zachte overgangen en je haar ziet er nog steeds mooi uit als je het in een staart of knot draagt. Vroeger was dat niet zo vanzelfsprekend en zag het er lang niet altijd zo mooi uit, maar deze haarstijl is inmiddels geperfectioneerd met het nodige mixen en matchen tussen technieken. De kleur die je kiest pas je aan op de huidtint, zodat het er natuurlijk en mooi bij je uitziet. Je kapper kan je hierin adviseren. 

Hoe vaak laat je een balayage zetten

Twee tot vier maal per jaar is voldoende. Op deze manier beschadig je je haar niet en blijft het er mooi uitzien. Als het nodig is kan je de haren rond je gezicht vaker laten bijwerken zodat je er altijd netjes en verzorgd bijloopt. Om te zorgen dat de kleur mooi blijft kies je voor een goede kwaliteit shampoo. Het is belangrijk om gedurende de zomer te bedenken wat de zon doet met de kleur in je haar. UV straling kan geverfd haar makkelijk verkleuren. Hiervoor zijn speciale producten verkrijgbaar. 

Wat is balayage precies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top