Hetnoordenmakela

Een schoorsteen moet jaarlijks worden gereinigd en gecontroleerd

Schoorsteenveger Axel

Niet iedereen weet dat ze de schoorsteen ieder jaar moeten laten schoonmaken en laten controleren. Waarom is het jaarlijks laten reinigen en controleren van de schoorsteen door de schoorsteenveger noodzakelijk? Omdat dan schoorsteenbrand kan worden voorkomen. Schoorsteenbrand komt in Nederland vaker voor dan de meeste mensen weten. Hoe ontstaat schoorsteenbrand? Niet iedereen weet dat erbij het stoken van hout, kolen of olie onverbrande deeltjes in het rookkanaal terechtkomen. Die onverbrande deeltjes vormen een teerachtige en dus brandbare laag. Bij het stoken van de kachel kunnen deze deeltjes opwarmen tot wel 500 graden Celcius. Bij een niet goed schoongemaakt rookkanaal kan er dan een schoorsteenbrand ontstaan. Inwoners van Axel en omgeving die hun schoorsteen willen laten reinigen en controleren door een professionele schoorsteenveger kunnen contact opnemen met eenĀ schoorsteenveger in Axel.

Controleren, schoonmaken en repareren van het rookkanaal

Door slecht onderhoud van het rookkanaal kan dus een schoorsteenbrand. Dat is een dramatische en vaak ook gevaarlijke situatie. Natuurlijk moet die dramatische en vaak ook gevaarlijke situatie worden voorkomen. Dat kan door jaarlijks het rookkanaal te te laten controleren, schoonmaken en indien nodig laten repareren door een vakkundige schoorsteenveger. Mensen die dat laten doen kunnen op koude dagen onbezorgd genieten van hun heerlijke kachel, want ze hoeven niet bang te zijn dat er een schoorsteenbrand ontstaat. De kachel is op koude dagen sfeervol en geeft in de woning een behaaglijke warmte af.

Dankzij de schoorsteenveger stoken met een gerust hart

Natuurlijk willen mensen met een gerust hart de kachel stoken. Dat kunnen ze dankzij de schoorsteenveger met een gerust hart doen. Het is wel erg belangrijk dat de schoorsteenveger tijdig wordt gewaarschuwd. Stel het wordt weer kouder buiten. Het wordt dus tijd om weer te gaan stoken. Mensen die vermoeden dat er iets mis is met hun rookkanaal moeten voordat ze met stoken beginnen contact opnemen met de schoorsteenveger. Hij beschikt over de juiste middelen om de schoorsteen te controleren en hij kan een door hem ontdekt probleem oplossen.

 

Een schoorsteen moet jaarlijks worden gereinigd en gecontroleerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top