Hetnoordenmakela

Groot feest met een allround band

Allround band

Iedereen houdt van muziek. Of het nou om akoestische muziek, rockmuziek of popmuziek gaat, voor iedereen is er een genre wat goed bij hun smaak past. Vooral tijdens feestjes is muziek een van de grote sfeermakers. Misschien ga je binnenkort zelf wel een feest geven voor je trouwdag of verjaardag en denk je erover na om een band te huren voor deze belangrijke avond. Er zijn verschillende soorten bands, zo kan je kiezen voor een coverband, een thema band of een allround band.

Soorten bands

Als je een feest gaat geven wil je vooraf goed bedenken welke sfeer jij wilt hebben op de feestavond. Houd jij zelf heel erg van goede en oude rockmuziek? Dan kan een coverband iets zijn wat jouw feest gaat maken. Ook kun je kiezen voor een Nederlandstalige band als dat de muziek is waar jij van houdt. Misschien ben je wel meer van de feestmuziek en wil je graag nog eens een polonaise tussendoor doen. Als je graag een combinatie van alles wil, kun je kiezen voor een allround band. Deze spelen verschillende genres, voor iedereen wat.

Waarom een allround band?

Allround bands hebben vaak een setlist die bestaat uit heel veel verschillende genres. Zo komt er Nederlandstalige muziek voorbij, maar ook Engelstalige muziek, een keer een carnavalskraker en eindigen ze met een heerlijke klassieker waarbij iedereen opstaat om uit volle borst mee te zingen. Als je kiest voor een allround band weet je zeker dat er voor iedereen in de zaal wel een aantal nummers bij zitten die goed in de smaak vallen.

Zingen en dansen

Als je een band boekt kun je vaak op YouTube wat filmpjes zien van de band in actie. Zo zie je hoe zij spelen op een feestje. Is het bijvoorbeeld vooral achtergrondmuziek of wordt er veel gedanst en betrekt de band de zaal ook bij het optreden? Zo kun je je goed oriënteren, en de beste muziek kiezen voor jouw feestje. Dat wordt swingen!

Groot feest met een allround band

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top