Hetnoordenmakela

Hoeslakens uitkiezen

hoeslakens

Van jersey stof tot molton, hoeslakens zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Als je op zoek bent naar een nieuw hoeslaken is het handig om eerst de goede maat te bepalen. Bij elk type bed hoort namelijk een bepaalde adviesmaat voor je hoeslaken. Wanneer je een eenpersoons bed hebt, hoort daar een hoeslaken van 80 of 90 x 200 centimeter bij als de stof van satijn is. Is het materiaal van jersey gemaakt dan horen daar weer andere maten bij. Zodra je weet wat de maten van je bed zijn, kun je na gaan denken over de kleur. Een wit hoeslaken past eigenlijk overal wel bij maar je kunt ook een kiezen die past bij je dekbedovertrek. De laatste overweging om mee te nemen is het materiaal van je hoeslaken. Bij elk materiaal hoort weer een andere kwaliteit. Toch hangt de uiteindelijke keuze ook af van je persoonlijke wensen.

Materialen van hoeslakens: de verschillen

Het eerste hoeslaken dat op je bed ligt is het onderlaken. Deze wordt veelal als matrasbeschermer gebruikt en in de regel is deze van molton gemaakt. Daarna doe je er meestal een ander hoeslaken op. Wil je een hoeslaken dat stretchy en zacht is? Dan is jersey een goede keuze omdat deze om de randen erg elastisch en rekbaar is.

Een katoenen hoeslaken is ademend dus deze wordt vaak gebruikt in de zomer. Verder voelt dit hoeslaken zacht aan. Deze variant is niet rekbaar zoals de jersey variant.

Voor de winter vinden sommige mensen het fijn om een flanellen hoeslaken te gebruiken. Deze is gemaakt van een combinatie tussen katoen en wol en voelt donzig en zacht aan. De stof houdt warmte goed vast.

Een ander soort materiaal dat vaak wordt gebruikt voor hoeslakens is velours. In het Nederlands betekent dit fluweel. Het materiaal bestaat voor 80% uit katoen en verder uit polyamide. Velours is een duurzame en ventilerende stof. Daarbij is het ook goed rekbaar.

Hoeslakens uitkiezen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top