Hetnoordenmakela

Het belang van zelfzorg

Zen

Bijna iedereen is druk tegenwoordig. Druk met werk, met het gezin, met sporten of leren. Veel mensen vergeten dat ze ook voor zichzelf moeten zorgen. Af en toe even ontspannen met een manicure, een knipbeurt of een massage is dan ook verstandig als je een druk leven hebt. Een bezoekje aan de nagelstudio Rotterdam is dan een welverdiende pauze in je drukke dag. Bijkomend voordeel is dat je er nadien weer verzorgd en fris uitziet. Ook dat doet wonderen voor je zelfbeeld en je geluksgevoel.

Snelle behandeling

Natuurlijk heb je lang niet altijd de tijd om de hele dag naar de spa te gaan. Bovendien is een dag naar de spa heerlijk, maar veel slimmer is het om af en toe een behandeling tussendoor te laten doen. Heb je bijvoorbeeld wimperextensions? Maak dan gewoon eens in de zoveel weken een vaste afspraak om ze bij te laten werken. Hetzelfde geldt voor de kapper, de schoonheidsspecialist of de browbar. Je bent met een uurtje klaar, genoeg tijd om even heerlijk te ontspannen.

 

Innerlijke zelfzorg

Zit het met je uiterlijke verzorging wel goed maar heb je toch het gevoel dat je niet lekker in je vel zit? Let dan eens een week op je voeding en eet extra veel groenten en fruit. Slaap een nacht echt goed, ga eerder naar bed en zet al je schermen eens een avond uit. Veel mensen hebben niet door dat ze overprikkeld zijn door werk, afspraken en sociale verplichtingen. Wie moeite heeft met ontspannen doet er goed aan meditatie in zijn of haar dag te verweven. Deze kleine rustmomenten kunnen een wereld van verschil maken.

Uiterlijk en innerlijk

Vaak weet je wel of het goed zit met je innerlijke en uiterlijke verzorging. Geef je normaal niet zoveel om je uiterlijk? Trakteer jezelf dan eens op een manicure of kappersbeurt. Een nieuwe outfit geeft je ook een oppepper. Om lekker in je vel te zitten dien je echt goed voor jezelf te zorgen, zowel van binnen als van buiten.

Het belang van zelfzorg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top