Hetnoordenmakela

Is Qigong in Alkmaar misschien iets voor jou?

Zen

Had jij al eens van Qigong gehoord? Dit is een soort balanstraining met oefeningen die de doorstroming van energie (chi) in je lichaam bevorderen. Je kunt op veel verschillende plekken in Nederland lessen volgen, bijvoorbeeld in Alkmaar. Lessen Qigong in Alkmaar richten zich op het energienetwerk in je lichaam. Door bepaalde oefeningen uit te voeren gaat deze beter stromen, en voel je je vanzelf energieker worden. Ook gedachten zijn energie en kunnen een krachtige werking hebben, ook daar wordt dus aandacht aan besteed. Qigong in Alkmaar is als het ware een hele alerte manier van ontspannen, waarbij je constant heel erg in het hier en nu bent, met je volledige aandacht op wat je aan het doen bent.

 

Qigong in Alkmaar voor alle leeftijden

Er zit absoluut geen leeftijdsgrens aan het volgen van lessen Qigong in Alkmaar (of in welke stad dan ook). Vrijwel iedereen kan deze oefeningen namelijk uitvoeren, of je nu jong of oud bent, super fit of juist erg stroef. Sterker nog, juist als je al wat ouder bent en merkt dat je wat stroever begint te worden zijn dit soort lessen Qigong in Alkmaar of een andere stad juist heel erg goed voor je. Als jij er namelijk voor zorgt dat de energie in je lichaam goed doorstroomt dan merk je dat zeker in aan je lijf. Je wordt energieker, fitter en zelfs minder stroef. Met andere woorden: Je gaat het verouderingsproces tegen. Niet voor niets zijn zoveel mensen die reeds met pensioen zijn zo’n fan van deze manier van bewegen, echt iedereen kan het en het voelt ontzettend fijn.

 

Stress creëert blokkades in je energiesysteem

De reden dat Qigong zo goed voor je is is dat het de effecten van stress vermindert. Als je veel stress hebt dan ontstaan er namelijk blokkades in je energiesysteem, welke zorgen voor een verminderde doorstroming van energie. Door elke week een les Qigong te volgen stimuleer je dit systeem en daardoor zijn je lichaam en geest veel meer in balans. 

Is Qigong in Alkmaar misschien iets voor jou?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top