Hetnoordenmakela

Loopbaancoach in Haarlem

Loopbaancoach haarlem

Op zoek naar een loopbaancoach in Haarlem? Wanneer je hoog sensitief bent, is het belangrijk om een loopbaancoach te zoeken die hier kennis van heeft. Doordat je hoog sensitief bent ontvang je namelijk veel meer prikkels. Er mist een filter waarmee je externe prikkels kunt selecteren. Hierdoor kun je meer spanning ervaren. Doordat we leven in een digitale wereld krijgen we steeds meer prikkels binnen. Als je hoog sensitief bent, komen alle prikkels dus veel harder binnen. Ook richt je je als hoog sensitief persoon meer op de buitenwereld. Eigenlijk heb je een soort voelsprieten waarmee je kunt voelen hoe andere mensen zich voelen. Dit soort prikkels kunnen heel waardevol zijn zodat je mensen goed kunt helpen. Aan de andere kant is het ook vervelend want je krijgt heel veel input binnen in een keer.

Loopbaancoach bij burn-out

Doordat je zoveel prikkels krijgt, ligt de kans op conflict op de werkvloer sneller op de loer. Ook kan het ertoe leiden dat je eerder in een burn-out verwikkeld raakt. Een loopbaancoach probeert zoveel mogelijk te focussen op het creëren van een cultuur van openheid op de werkvloer. Dit houdt in dat mensen met elkaar communiceren over wat er speelt in hun leven. Dus hoe staat het er bij met hun mentale gezondheid?  Een werkgever neemt dus het voortouw bij het inspelen op de psychische gesteldheid van de medewerkers. Als je niet zo’n werkgever hebt, kan het verstandig zijn om een loopbaancoach te zoeken zodat je een eventuele burn-out kunt voorkomen.

Tools van de loopbaancoach

Een loopbaancoach zal ervoor zorgen dat je allerlei tools krijgt aangereikt waardoor het gemakkelijker wordt om met bepaalde prikkels om te gaan. Je kunt hierdoor beter omgaan met de valkuilen die je tegenkomt op je werkt. Verder kan een loopbaancoach je adviseren over yoga en mindfulness. Voor hoog gevoelige mensen is er een specifiek aanbod voor beschikbaar. Ook kan het helpen om een aantal keer in de week te sporten.

Loopbaancoach in Haarlem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top